bruidsfotografie Bergen op Zoom, bij Villa Mattemburgh

Het huwelijk van Joost en Laura, zij trouwden bij Villa Mattemburgh, in de oude Orangerie. Dit ligt dicht bij Bergen op Zoom. Spontane bruidsfotografie door Caroline Elenbaas van Cfoto. De bruidsfoto’s werden gemaakt op het landgoed Mattemburgh en bij Benedensas in De Heen.

Foto gemaakt op landgoed Mattemburgh op het bruggetje

Aankleden bij Marieke in Nieuw Vossemeer en Hotel de Draak in Bergen op Zoom

In de ochtend startte ik “Bij Marieke” in Nieuw Vossemeer. Bij kapsalon Marieke kwamen ook de beste vriendinnen van Laura en haar moeder en schoonmoeder. Het was meteen een gezellige boel. Joost was die nacht al aan het “voorslapen” bij Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Hier was hij samen met zijn beste vrienden en zijn broer die ook ceremoniemeester is.

Laura was inmiddels zover dat ze naar huis, in Steenbergen ging om zich aan te kleden, vergezeld door “de moeders”. Joost zou rond 10 uur Laura op komen halen, het was niet warm maar een lekker zonnetje maakte het toch best aangenaam. We bedachten dat het leuk zou zijn als de ontmoeting buiten plaats zou vinden, dan kon prima gezien het weer.

Op het moment van de ontmoeting liep Laura naar buiten om Joost op zijn schouder te tikken, maar vanuit het niets kwam er een enorme plensbui. Gelukkig konden we met paraplu’s het bruidspaar droog houden.

Bruidsfotografie bij Beneden Sas en de Dintelse Gorzen

Zo snel als de bui kwam was hij ook weer weg, en we durfden het daarom aan om naar Benedensas te rijden, daar startten we met een lekker zonnetje en konden er mooie foto’s maken. Dit is een uitgestrekt natuurgebied met een mooi afwisselend landschap. De oude sluizen zijn heel karakteristiek, loop je verder dan heb je een hele grote brug, met daarachter het natuurgebied, de Dintelse Gorzen, met een mooie afwisseling van water en natuur, en leuke bruggetjes.

Ceremonie, borrel en feest bij Landgoed Mattembrugh

Na de lunch vertrokken we naar het landgoed Mattemburgh. De beslissing was gevallen er kon toch niet buiten getrouwd worden. Erg jammer maar wel een goede beslissing want het was inmiddels gaan regenen en dit zou ook de hele middag en avond zo blijven. De ceremonie was heel persoonlijk, Laura en Joost hadden een persoonlijk woordje voorbereid en een van Laura haar beste vriendinnen Lidwien hield een prachtige speech.

Na afloop van de ceremonie was het lekker borreltijd, met Limburgse Vlaaien en Zeeuwse Bolussen (wat de afkomst van het bruidspaar verraad). Maar eerst werd er gestrooid met gedroogde bloemblaadjes en werd de champagne door Thijs, de broer en ceremoniemeester vakkundig gechambreerd.

Fotomoment in de oude Villa en op het landgoed van Mattemburgh

Tijd voor een kort fotomoment en groepsfoto’s en voor de gasten een rondleiding in de oude Villa van het landgoed. Het bruidspaar ging met mij en Hanneke de tweede ceremoniemeester nog wat foto’s maken in de regen op het landgoed.

Na het diner was er tijd voor een knalfeest. Hieronder zien jullie de eerste foto’s van het bruidspaar.

fotolocatie: Villa Mattemburgh Bergen op Zoom, Benedensas de Heen
ceremonie en feestlocatie: Orangerie Mattemburgh in Bergen op Zoom,
tweede fotograaf: Loes Rommens