Bruidsfotografie Breda

 Bruidsfotografie in de Grote kerk van Breda


Huwelijk van Martijn en Marjon in Breda

Voor het huwelijk van Martijn en Marjon ging ik naar Breda. Super leuk want dat is ook de stad waar ik geboren ben en lang gewoond heb.
Ik startte bij de vader van Martijn, maar niet voordat ik daar eerst een heerlijk kopje Cappuccino kreeg, wat met zorg bereid werd, een perfecte start van de dag. Bij het aankleden werd Martijn door zijn ouders geholpen. Aansluitend ging ik naar Marjon die zich in hun eigen woning aan het gereedmaken was. Martijn en Marjon wonen in het centrum van Breda, Marjon komt uit Friesland maar woont al een paar jaar in Breda en voelt zich inmiddels op en top Bredase, het was ook mede haar idee om te kiezen voor een trouwlocatie in het centrum van Breda. En te kiezen voor typisch Bredase fotolocaties en foto's in het centrum van Breda te maken omdat ze het zo'n toffe stad vinden.

Ontmoeting in het Van Sonsbeeckpark

Voor de ontmoeting hadden ze het Burgemeester van Sonsbeeckpark uitgekozen, dat op een paar minuten lopen van hun woning ligt. Dat was een geweldig moment de familieleden waren er ook allemaal bij. Als klap op de vuurpijl had Martijn een mooie oldtimer een verrassing waar Marjon niets vanaf wist. Wat zo super grappig was dat in de week voorafgaand aan dit huwelijk ik een mailtje kreeg van Martijn over een verrassing voor Marjon. Binnen een half uur belde Marjon mij om even te zeggen dat ze een leuke verrassing voor Martijn had. Daar moest ik heel erg om lachen, en natuurlijk 'de geheimen" ook goed voor me houden! 

Bruidsfotografie bij kasteel Bouvigne

We vertrokken naar de eerste fotolocatie, kasteel Bouvigne een klassieke locatie wat veel bruidsparen super tof vinden. Dit is een prachtig kasteeltje met een groot park eraan. Het is een heel strak park met heel veel mogelijkheden. Persoonlijk spreekt het kasteel mij het meeste aan. Martijn en Marjon combineerden deze locatie met de binnenstad van Breda.

en in de Grote Kerk en Willem Merkxtuin

Na een kort lunch vervolgden we de fotoshoot in het. centrum van Breda, eerst gingen we voor een paar foto's naar de Grote Kerk van Breda. Een super fotogenieke plek. Het leek ons leuk om er een paar hele mooie overzichtsfoto's te nemen zodat de kerk er ook optimaal op komt. Via de grote markt van Breda liepen we naar de Willem Merkxtuin, die achter het stadhuis ligt. Dit is een vrij toegankelijke beeldentuin. Het leuke hiervan is dat je van daaruit weer super toffe beelden kunt maken met de Grote Kerk op de achtergrond. Na een kort fotomoment werd het toch echt tijd voor de ceremonie, die op loopafstand was. 

Ceremonie in de Waalse kerk

We hadden nog een paar minuten voor het bruidspaar hun entree kon maken, want alle gasten stonden bij de ingang van de Waalse kerk te wachten. Dat leverde een grappig moment op, waar Martijn op de jurk staat en toch wel goed te zien is dat de zenuwen een beetje gaan opspelen. In de Waalse kerk vindt het burgerlijk huwelijk plaats. Een heel tof kerkje waar na afloop ook een borrel plaatvond. In deze Waalse kerk vind op zondag de kerkdienst nog altijd in het Frans plaats, maar dat even terzijde.

Groepsfoto's in het Begijnhof en het Stadspark Valkenberg

Vanuit de borrel gaat het hele gezelschap naar het Begijnhof wat naast de Waalse kerk ligt, aansluitend naar het stadspark Valkenberg, hier werden de groepsfoto's gemaakt, Marjon had een heel lijstje gemaakt, dus we konden lekker vlot werken. Wat super leuk was is dat we vanuit het Valkenberg met het hele gezelschap lopend via het Kasteelplein en de Havermarkt naar restaurant Binnen liepen. Toen had Marjon ook een verrassing voor Martijn. 

Diner en Feest bij de vismarkt en restaurant Binnen

Bij aankomst bij Restaurant Binnen werden ze verwelkomd op de Vismarkt die naast Binnen ligt, door de carnavalsband waar Martijn en zijn broer lang in hebben gespeeld. "Geheel toevallig" was de Tuba van Martijn er ook en werd hij uitgenodigd om mee te spelen. Dit maakte dat de sfeer er meteen prima in zat. Het kleine neefje van Martijn genoot er ook super van. Een prima start van het diner. Aansluitend was er een spectaculair feest bij Binnen.

Het was echt een geweldig dag. Een dag waar ik dan zelf ook heel erg van heb genoten. Maar ik ben misschien niet helemaal objectief, ik ben in Breda geboren en heb er lang gewoond. Vandaar dat dit verhaal misschien ook een beetje een toer langs de mooie plekjes van Breda is geworden. Kijk hieronder naar de mooie beelden.

 

 

Benieuwd naar Caroline, de mogelijkheden voor jullie trouwdag of check of Caroline jullie trouwdag nog beschikbaar heeft. 

Caroline Elenbaas

Cfoto, 4 Groeneweg, Heijningen, NB, 4794 RP