10 tips voor de mooiste bruidsfoto's bij het aankleden

 10 Tips om er voor te zorgen dat je de allermooiste foto’s hebt tijdens het aankleden.

  • Zorg dat je op een op een mooie rustige plek in de buurt van het raam gaat zitten met je gezicht naar het raam toe. Zo valt het daglicht mooi op je gezicht. Liefst in een zo groot mogelijke ruimte. Dit geeft mooi licht en dat komt de foto's zeker ten goede. Voor de kapper en visagist werkt dat ook heel prettig omdat zij ook graag van het daglicht gebruik maken.

Cfoto-bruidsfotograaf-Brabant-Breda-010.jpg
  • Twijfel je erover of je de voorbereidingen vast wilt laten leggen? Altijd doen. Het is een mooie manier om te wennen aan de fotograaf en de fotograaf kan kennis maken met je ouders en je beste vrienden. Na een kwartier ben je gewend aan de fotograaf en merk je niet meer wat hij/zij allemaal vastlegt.

  • Kies de visagiste met zorg. Een goede visagiste kan heel veel voor je doen, belangrijk is dat je niet glimt op de foto. Visagisten weten doorgaans heel goed hoe make up op de foto overkomt, zoals bijvoorbeeld het vermijden van glitters.

getting-ready-trouwfotografie-cfoto.jpg
  • Het is leuk als je ouders en beste vrienden ook al bij het aankleden aanwezig zijn, dit zorgt voor een ontspannen fijne sfeer. Zeker ook heel belangrijk als er kinderen bij zijn. En ze kunnen je helpen met allerhande dingen. Want jij zit in een stoel en kan zelf niet even iets gaan pakken wat je vergeten bent, bijvoorbeeld.

  • Informeer of het mogelijk is om je op de locatie aan te kleden. Als dit een mooi authentiek gebouw is geeft dit extra sfeer aan de foto’s tijdens het aankleden.

Cfoto-trouwfotografie-houtse-meer-getting-ready.jpg
  • Ben je op een mooie locatie, kijk of je een mooi plekje kan vinden om je trouwjurk op te hangen. Hartstikke leuk om die ook apart op de foto te hebben.

CFOTO-Aart en Ilona_01.jpg
En een hele leuke bijzondere toegift:Schrijf een briefje voor elkaar om ‘s ochtends te lezen. Gegarandeerd extra vlinders in je buik!
  • Als het logistiek mogelijk is is het erg leuk om eerst bij de bruidegom langs te gaan. Evt kan er een second scooter geregeld worden die deze taak op zich neemt. Dit vraagt minder tijd dan de voorbereiding van de bruid, een half uur is vaak ruim voldoende.

bruidegom-aankleden-getting-ready.jpg
  • Wil je dat de fotograaf er al vanaf het eerste moment bij is. Het moment dat je nog in je badjas met natte haren en zonder make-up de dag start. Of kan deze een uurtje later komen? Als je make-up al gedaan is en de laatste hand gelegd wordt aan je haar. De fotograaf heeft minimaal 1 uur nodig om de voorbereidingen vast te leggen.

  • Idee, een plastic kledinghanger voor je schitterende bruidsjurk is zo jammer. Je hebt tegenwoordig hele mooie die bijzonder staan op de foto en die gericht zijn op trouwen. met bijvoorbeeld je naam erop.

bruid-portret-cfoto-bruidsfotograaf-2.jpg
  • Wat ga je aandoen, het is natuurlijk heerlijk om in een felle badjas of je joggingkleding te zitten tijdens de visagie en haarstyling maar bv een donkere zijde ochtendjasje maakt het toch mooier op de foto’s. It's all about the details! Regel een mooie spiegel en een bridal kimono voor toffe foto's van het opmaken.

Hier vind je nog meer inspiratie voor de mooiste trouwfoto’s gemaakt tijdens het aankleden.