Bruidsfotograaf Bergen op Zoom

Als bruidsfotograaf was ik dit voorjaar in Bergen op Zoom, bij het bruidspaar Didi en Arjen. Het was in mei, en al best lekker weer, al was het wel een beetje wisselvallig af en toe vielen er een paar druppeltjes. De dag starte bij Didi en Arjen aan huis, bij de ouders van Didi, die wonen in Halsteren. Bij het aankleden was ik bij Didi en Loes die second shooter was startte bij Arjen. Arjen kwam in een oude Citroen aan bij zijn aanstaande bruid. Familie en vrienden stonden hem al op te wachten. En daarna was het meteen tijd voor de groepsfoto's. Want sommige dingen kun je maar gehad hebben, haha. 

Fotoshoot Bemmelenberg Bergen op Zoom

waarna we naar de heide vertrokken, naar de Bemmelenberg in Bergen op Zoom. Dat is een stukje bos ten oosten van Bergen op Zoom. Bos en zandvlaktes wisselen elkaar daar af. Het was er lekker weer en de sfeer zat er goed in. We hadden lekker de tijd en er waren volop spontane momenten.

Sint Gertrudiskerk / Peperbus

Na de shoot vertrokken we naar het centrum in Bergen op Zoom naar de Sint Gertrudiskerk ook wel bekend als de Peperbus. Daar trouwde het bruidspaar voor de kerk. Het burgerlijk huwelijk hadden ze namelijk al op een eerdere datum gesloten. Erg handig omdat dit de dag wat overzichtelijker maakt, op deze manier nemen de formaliteiten niet een groot deel van de dag in beslag en is er meer ruimte voor ontspanning. 

De Sint Gertrudiskerk is een prachtige kerk, er is zulk mooi licht en zo groot, prachtig voor een bruidsfotograaf om daar te kunnen werken. Tijdens de kerkelijke dienst waren er nog vrienden die een woordje deden. Het bruidspaar zelf sprak ook geloftes naar elkaar uit. Na afloop stonden alle vrienden en familie met ballonnen bij de uitgang. Dat was een geweldig zicht. Super leuk was ook dat er allemaal vlaggen op de markt hingen. Niet speciaal voor het bruidspaar maar door een evenement dat de dag erna op de grote markt zou plaatsvinden. Wij, het bruidspaar en ik namen nog even de tijd voor een kort fotomoment. 

Hoeve Hildernisse

Na afloop vertrok het gezelschap naar Hoeve Hildernisse een oude gerenoveerde boerderij waar het gezelschap verder deze dag zou blijven. Met een hele oude schuur en wat leuke tentjes hadden ze er een soort festival wedding van gemaakt. De gasten konden op strobalen zitten en buiten stonden statafels. Er was een fotobooth  in de vorm van een oud Volkswagen busje. Het zag er echt heel leuk uit. Dit had het bruidspaar grotendeels zelf geregeld. Het weer was die middag wel echt Hollands, super zonnige momenten werden afgewisseld met regenbuien. Aan het eind van de borrel in de middag hadden we nog even een kort fotomoment, het bruidspaar ging de schapen eten geven en het varken. En we hebben nog even wat foto's aan de naastgelegen Binnenschelde gemaakt..

Ik dank verder Loes Rommens die mij deze dag geholpen heeft als second shooter

Locatie fotoshoot: Heide Bergen op Zoom
Kerkelijk huwelijk: Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom (Peperbus)
Feestlocatie: Hoeve Hildernisse Bergen op Zoom
Second shooter: Loes Rommens
 

 

Caroline Elenbaas

Cfoto, 4 Groeneweg, Heijningen, NB, 4794 RP